Over mij

Over Mij

Ik ben Ibe van Oort (25 jaar) en kom uit Nistelrode, een dorp in Noord-Brabant, Nederland. Ik slijp al verschillende jaren cabochons als hobby, maar ik verzamel ze niet zelf. En dus is het erg leuk om ze te kunnen verkopen zodat andere mensen er ook van kunnen genieten. Dat is het idee van deze webshop. En alle stenen die te koop zijn op www.cabochononline.nl zijn dan ook door mij geslepen.

Doordeweeks kun je mij drie dagen vinden in het Oertijdmuseum in Boxtel. Waar ik in het lab meehelp met het prepareren van allerlei verschillende fossielen. In mijn vrije tijd verzamel ik fossielen, mineralen en schelpen. Ook ben ik veel te vinden op de Maashorst. Een natuurgebied dat net achter het dorp ligt. Ik fotografeer veel en dan voornamelijk vogels en insecten, maar ook andere diersoorten die ik tegenkom.

Ook heb ik een webshop www.mineralenenfossielenkopen.nl waar ik ruwe mineralen en fossielen te koop aanbied.

Ruwe voorraad

Een klein deel van de ruwe stenen is zelf verzameld. Een deel van de Jaspis en fossiel koraal cabochons in de webshop zijn hier een goed voorbeeld van. Verder haal ik mijn ruwe stenen onder andere in een Duitse groothandel en soms ook op beurzen en online shops. De Australische opaal, die bestel ik rechtstreeks uit Australië. Niet alle stenen kan ik even makkelijk bij bestellen en bij een aantal soorten zal dan ook staan beperkte voorraad.  

Favoriete steen om te slijpen?

Welke steen ik het liefste slijp? Dit is toch de Australische opaal, gewoon omdat dit de meest uitdagende steen is. Maar eerlijk gezegd vind ik het net zo leuk om met allerlei steensoorten te experimenteren. Dit is ook de reden dat er op mijn site zoveel gekke stenen te vinden zijn. Niet veel mensen zullen moeite nemen om bepaalde gesteenten als Graniet en Kalksteen te slijpen. Maar ik heb inmiddels ondervonden dat ook deze gewone stenen zeker de moeite waard zijn om als cabochon te slijpen.

Webshop

Deze webshop is nog geen bedrijf, aangezien de opbrengst daarvoor te weinig is. Dat betekend dat er geen btw in rekening word gebracht. Maar ook dat ik van bepaalde betaalmethoden geen gebruik kan maken. Hierom is er via de webwshop alleen PayPal beschikbaar, mocht u het bedrag liever overschrijven dan kan dit ook. Maar hiervoor moet u mij even een mailtje sturen via het mailadress onder aan deze pagina.

Mijn Gereedschap

Ik slijp alle cabochons op mijn pixie van Diamond pacific een Amerikaans merk, dat verschillende cabochon machines produceert. Voor de foto's van deze webshop gebruik ik een Canon 90D body en een Laoa 100 milimeter macrolens. Ik fotografeer alles in RAW en zet het achteraf in een JPG bestand om de beste kwaliteit foto's te kunnen weergeven. 

Nog vragen?

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen voor mij? Dan kunt u mij natuurlijk altijd vrijblijvend een berichtje sturen op cabochon.online@gmail.com en ik doe mijn best om uw vraag te beantwoorden.

                                                     

Ibe van Oort (eigenaar webshop); in National museum Vienna                      En hier ben ik nieuwe cabochons voor de webshop aan het slijpen!
Achter mij staat het skelet van een Plateosaurus.                                               Dit doe thuis in mijn eigen werkplaats.